PROGRAMMA FILMHUIS ALLEMAN IN NOVEMBER

In Filmhuis Alleman is er in november wekelijks weer een geweldige film te zien. Daarnaast is er op zondag 10 november het Filmfestival.
De filmmaand begint al op zondag 3 november met de film “Wild, bonte families op de Veluwe”. Een fantastische Nederlandse natuurdocumentaire uit 2018 van Luc Enting met voice over van André van Duin. Op 5 november draait vanaf 20.00 uur de film “Stan & Ollie”. Het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Op 12 november kun je kijken naar “If Beale Street Could Talk”. Een intiem en ontroerend portret over onvoorwaardelijke liefde, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De film won maar liefst drie Oscars. Op 19 november staat de Nederlandse fim “God Only Knows” op het programma. Over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen, met o.a. Marcel Musters, Monic Hendrickx en Elsie de Brauw. Marcel Musters won een Gouden Kalf voor zijn rol als beste acteur. Op 26 november draait de film “The Sisters Brothers” in Alleman. Een zwartkomische, grillige western ten tijde van de goudkoorts.
Op zondag 10 november houdt Alleman weer een Filmfestival. Om 10.45 uur staat “De Dirigent” op het programma en om 14.00 uur kun je kijken naar de “Green Book”. De Dirigent verteld het verhaal van de 24-jarige Antonia Brico, die als kind met haar ouders is geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en een concertpianist.
Kijk voor meer informatie op de webpagina van Filmhuis Alleman.