OSCARMAAND IN FILMHUIS ALLEMAN

De maand januari staat bij Filmhuis Alleman in het teken van Oscarfilms. In totaal zullen drie films worden gedraaid die in 2018 een Oscar wonnen.
Op dinsdag 15 januari wordt de tragikomedie “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” vertoond. In de film, met Frances McDormand, Sam Rockwell en Woody Harrelson, staat de moordzaak van Mildreds dochter centraal. Maanden van onderzoek verstrijken, zonder resultaat. Dan maakt ze een gedurfde stap; op drie billboards laat ze een controversiële boodschap plaatsen voor de sheriff.
Op 22 januari staat de Oscarwinnaar voor de Beste Buitenlandse Film “Una Mujer Fantástica” op het programma. De film gaat over de transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando. Ze zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij.
De fantasie/avonturenfilm “The Shape of Water” is te zien op 29 januari. De rolprent van Guillermo del Toro werd overladen met prijzen waaronder beste film, beste regie, beste productiedesign en beste originele muziek. Daarnaast werd de film beloond met Golden Globes en een Gouden Leeuw. De film speelt zich af tijdens de koude oorlog in Amerika. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda een geheim experiment ontdekken.
De films beginnen om 20.00 uur. Een pauzehapje en -drankje zijn bij de ticketprijs van € 6,00 inbegrepen.

oscars