MIRREWINTER THE MOVIE IN BUURTHUIS ‘T GIJMINK

De film Mirrewinter zal op vrijdagavond 1 maart a.s. nogmaals vertoond worden in Goor, en wel in het buurthuis ’t Gijmink.
De film gaat over een boerenfamilie op een afgelegen boerderij in Markelo in de winter van 1944. Vader Hennek is een ontevreden brompot, die moeite heeft met zijn levenslot, het geloof, de oorlog en zijn gehandicapte zoon Gètje. Hennek bewondert stilletjes zijn vrouw Marie, die vol liefde is voor iedereen, de boel altijd maar weer sust, dóórzet, met een onwankelbaar geloof in de hemel en in de goede afloop der dingen. Marie herinnert hem aan zijn moeder, aan de dagen toen de wereld nog in orde was. “Ieder kaarsje wordt toch gezien” is Maries lijfspreuk. Dat slaat met name op Gètje, 13 jaar, met een verstandelijke beperking. In het laatste oorlogsjaar duikt de Joodse vluchtelinge Sarah onder op hun boerderij in Ut Brook. Gètje blijkt een “verzetsheld” en vader Hennek komt in het reine met zijn zoon. Dit verhaal wordt verteld aan de hand van enkele spannende gebeurtenissen vlak voor het eind van de oorlog.
De Goorse filmmakker Stephan Kuiper van KV-producties heeft samen met John Schuurs en Apollonia Sligman de beelden gemaakt en de film gemonteerd. Ook zijn er in Goor opnames gemaakt in en om het voormalige gemeentehuis aan de Diepenheimseweg. De film, gemaakt door 140 vrijwillers, draaide 28 september al in de Reggehof en trok maar liefst 250 bezoekers. Kaarten voor de film zijn te reserveren via 06 1361 8091 of buurthuisgijmink@gmail.com.

mirrewinter