HEB JIJ TWEE RECHTERHANDEN OF GROENE VINGERS?

In Goor zijn zes projecten aangemeld voor NL Doet. Voor vier daarvan worden nog vrijwilligers gezocht. NL Doet is de de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar plaats op 15 en 16 maart.
Op vrijdag 15 maart kun je bijvoorbeeld aan de slag bij kinderboerderij ‘t Kukelnest. Daar wordt gewerkt aan de bouw van een fantastisch klimbos. Er zullen verschillende bomen met kabels, touwladders en klautertakken komen. Rondom moeten zachte val-plekken komen. Het opgebouwde geheel zal een natuurkleur krijgen. Daarnaast kun je die dag bij de kinderboerderij aan de slag met het maken en plaatsen van insectenhotels, het inrichten en onderhouden van de vlindertuin, schoonmaken van de stallen en andere dierverblijven, horecataken en met onderhoudswerkzaamheden aan de hekwerken en verblijven.
Bij de Goorse Hockeyclub wordt op zaterdag 16 maart gewerkt aan het verfraaien van het terrein. De haagbeuken, beukenhagen en bloemperken worden hersteld en verfraaid.
Het natuurbos bij de Stoevelaargroep wordt op zaterdag 16 maart nog diervriendelijker gemaakt d.m.v het maken en ophangen van vogelhuisjes en het aanleggen van een kikkerpoel.
Bij wijkvoorziening ‘t Doesgoor vindt tijdens NL Doet weer de jaarlijkse verwenmiddag plaats en bij de Stoevelaar zal de belevingstuin weer onder handen worden genomen. Voor deze laatste twee projecten zijn mensen voldoende. De inschrijving daarvoor is dan ook gesloten.
Kijk voor informatie over NL Doet op deze website.

de groep