DITIS GOORUS VOERT SOAPERA ROOJE ROZEN OP IN DE STOOMBLEKERIJ

Smartlappenkoor Ditis Goorus viert dit jaar haar 20-jarig bestaan met een heel bijzondere voorstelling op een wel heel bijzondere locatie. Op 27 en 28 september 2019 wordt in een avondvullend programma het verhaal van de strijd voor het vrouwenstemrecht en -emancipatie in Twente in beeld gebracht.
De voorstelling wordt opgevoerd in de voormalige Twentse Stoomblekerij. In de hallen wordt een theater gebouwd met podium, tribunes, foyer en garderobe. Een unieke kans voor Gorenaren om het historische complex nog eens te bezoeken en herinneringen op te halen.
In de voorstelling “Rooje Roozen” wordt door middel van sketches, muziek en zang de strijd van de voorvechters als Aaltje de Groot en Aletta Jacobs in het begin van de vorige eeuw tot de dolle Mina’s in de jaren ’60, tot leven gebracht. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de vrouwen in Nederland voor het eerst gebruik mochten maken van het kiesrecht. Voor de pauze brengt Aletta Jacobs een denkbeeldig bezoek aan Goor waar zij de werksters op de Stoom een hart onder de riem wil steken. Na de pauze verplaatst het verhaal zich 50 jaar later naar de tijd van Dolle Mina.
De voorstelling “Rooje Roozen” is een gezamenlijke productie van de stichting Ookeej en Dit is Gôôrus. Ookeej is verantwoordelijk voor het bedenken en organiseren van teksten, muziek, licht, geluid en logistiek. Het koor is verantwoordelijk voor de onderdelen zang, toneel, hoorspel, kleding, rekwisieten en decor. Daarnaast wordt er een hoorspel uitgezonden in de weken voorafgaand aan de voorstellingen.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Bandijk, Read Shop, Tankstation Hoek in Goor en bij de leden van Ditis Goorus. Kaarten kosten tot 20 september € 12,50. Daarna € 15,00.
Kijk voor meer informatie op ditisgoorus.nl en ookeej.nl.

rooierozen