DE GOORSE TOURPOULE GAAT WEER VAN START

Zaterdag 6 juli barst de strijd weer los in de Goorse Tourpoule. Het puzzelen bij de kenners is al dagen bezig. Wie stel jij op in je eigen poule en wie niet? Wie wordt de opvolger van Arthur Schoneveld? En wie volgt Jikke Horselenberg op als beste jeugdkenner? Dat wordt duidelijk op 28 juli als de Tour finisht in Parijs.
De digitale inschrijving via goorsetourpoule.nl wordt geopend zodra de organisatie van Tour de France de rugnummers officieel bekend maakt. De inschrijving sluit zaterdagmiddag om 15.30 uur.
De eerste zaterdag in het Tourcafé bij de Ster staat in het teken van de inschrijving. De finish van de eerste etappe wordt rond 17.00 uur verwacht. Van 14.00 tot 16.30 uur kun je terecht in het Tourcafé om het inschrijfgeld cash te voldoen. De minimumleeftijd voor deelnemers is 16 jaar. Deelnemers in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar kunnen gratis meedoen, mits ze toestemming van de ouders hebben. Zij strijden om de jeugdbeker. Het inschrijfgeld is € 10,00 geworden, inclusief een (drank) munt van café de Ster. Op de overige zaterdagen is het Tourcafé geopend vanaf 15.00 uur. Daar kun je de etappe van die dag bekijken op een groot scherm.
Er komt dit jaar een nieuwe prijs. Iedere deelnemer die de gele trui in zijn bezit heeft gehad, krijgt 1 dagprijs; maximaal 1 dagprijs voor de gehele tour; en geen dagprijs na de laatste etappe; hiervoor is hoofdprijs bedoeld.
Kijk voor meer informatie op de website van de Goorse Tourpoule.