VEEL MUZIEKKORPSEN TIJDENS DE KINDEROPTOCHT

Zaterdag 23 juni 2018 – 11.00 uur

Wat ooit een tweederangs gebeurtenis was, is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een erg goed bezocht en alom gewaardeerde activiteit; de Goorse Kinderoptocht. Onder begeleiding van de juffen, meesters, moeders en vaders hebben de kinderen er de afgelopen weken weer prachtige, kleurrijke en spitsvondige creaties van gemaakt. Vanmiddag vanaf 13.00 uur trekt die lange bonte stoet vanaf het Jannink via het centrum richting Schoolfeestplein.
Opvallend dit jaar is de aanwezigheid van een groot muziekkorps uit Nijmegen. Drumfanfare Michaël maakt haar debuut in Goor dit jaar. De fanfare behaalde de afgelopen jaren diverse gouden en zilveren medailles tijdens het prestigeuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Naast drumfanfare Michaël is natuurlijk ons eigen Apollo Goor aanwezig. En daarnaast Viebergo en de Drum- en Marchingband uit Enschede en ook dweilorkest Zwabber uit Delden. Na afloop van de Kinderoptocht is er weer een grandioze discoshow in de feesttent, die dit jaar weer wordt verzorgd door DJ Marèl. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het podium in de tent.
De organisatie heeft op haar website overigens een oproep gedaan aan ouders en omwonenden om er voor te zorgen dat het gebied voor en tijdens de opstelling autovrij is en blijft. De winkels in het Goorse centrum en met name op het Weversplein zijn vanaf 12.30 uur slecht bereikbaar. De meeste winkels sluiten hun deuren sowieso rond het middaguur, als ze al geopend zijn.

Kinderen van de Wiekslag druk bezig met hun creaties.