TOCH EEN BEETJE SCHOOLFEESTKERMIS IN HET GOORS HISTORISCH MUSEUM

Door de coronatoestanden kan er dit jaar geen School- en Volksfeest gevierd worden in Goor, dus is er ook geen kermis. Toch kunnen alle Gorenaren dit jaar even genieten van een klein stukje kermis in het Goors Historisch Museum.
Vanaf 23 juni staat er in de hal van het museum een model van de echte Goorse draaimolen van W.G. Snel uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Iedereen kent de ‘gewone’ draaimolens met de paarden en karretjes. Deze molen is bijzonder omdat er behalve paarden ook koeien op staan. Daar was er in die jaren maar één meer van in Nederland. Het model is een kopie van de originele draaimolen uit de jaren dertig, opgebouwd uit een paar honderd onderdelen. Hij is in 1946 gemaakt door Gorenaar Gijs Rosenkamp, die vroeger een patatzaak had in de Grotestraat. De draaimolen staat vlak achter de hoofdingang in de hal van het museum en is van buiten af te zien.
Dankzij een financiële bijdrage van het School- en Volksfeest kan de draaimolen veilig en beschermd tegen stof, door een plexiglazen kap, aan de Goorse bevolking getoond worden. Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens de openingstijden van het museum ook binnen van de draaimolen genieten.
Het museum is voorlopig nog beperkt geopend op dinsdag en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur. Voor bezoek kunt u bellen tijdens de openingstijden naar 0547-263519. In het museum is de tentoonstelling ‘de joodse gemeenschap in Goor’ te zien.

GHM draaimolen