OUD-TEXTIELARBEIDERS GEZOCHT VOOR SCHRIJFPROJECT

Voor een nieuw schrijfproject zijn een drietal samenwerkende organisaties op zoek naar oud-medewerkers in de Goorse textielindustrie die hun ervaringen willen vertellen over die periode. Goor kent een rijke historie in de textielindustrie. Vele duizenden Gorenaren hebben jarenlang of zelfs een leven lang gewerkt bij één van de fabrieken.
De Bibliotheek Hof van Twente, Stichting Historisch Goor en Boekwerk Coworking nodigen niet alleen oud-textielarbeiders maar ook (amateur) schrijvers uit, mee te werken aan dit project. Op die manier worden de verhalen, over het werken in de textielbedrijven, op schrift gesteld.
Het is de bedoeling een groep samen te stellen bestaande uit acht oud-medewerkers en acht schrijvers. Voor de begeleiding is een ervaren professionele schrijfdocente aanwezig. Het project omvat acht bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden twee-wekelijks plaats op vrijdag 22 maart, 5 en 19 april, 3, 17 en 31 mei van 10.00 tot 12.00 uur bij Boekwerk Coworking, op de 1e verdieping van de Goorse bibliotheek.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Esther Sajet, via esther@sajet.net of 06 3071 2121.

f984b1ded8996a398a29bb14ed6088c0

Textielfabriek Jannink