BERENJACHT VOOR KINDEREN

De vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk overgewaaide Berenjacht lijkt ook in het Twentse Haagje een succes te worden. Omdat de scholen en veel speelplekken gesloten zijn is er wat extra creativiteit nodig om het buitenspelen spannend te houden. Ook in Goor zetten veel mensen inmiddels een beer voor het raam, zodat kinderen ook hier op berenjacht kunnen tijdens de Corona-crisis. Via deze link kun je zien waar er beren te vinden zijn. Door de grote animo heeft de Nederlandse site, die alles bijhoudt, wel een achterstand met het bijwerken van de nieuwe locaties.
De regels voor de berenjacht zijn simpel: plaats een beer voor je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in naar andere beren. Dit initiatief is bedoelt om een wandeling in je eigen buurt leuker te maken. Ga dus niet in andere plaatsen of in groepjes op jacht. Houd rekening met de richtlijnen die van kracht zijn.
Op Facebook is er een speciale groep voor de Berenjacht  aangemaakt.
De berenjacht is geïnspireerd op het populaire prentenboek “We gaan op berenjacht”, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury.

berenjacht