NIEUWE KLEDING- EN VOEDSELBANK BINNENKORT VAN START

Onder de naam “Seine” komt er een nieuwe kledingbank, voedselbank, speelgoedbank en een voedselbank voor huisdieren in de gemeente.
De stichting Doors Wide Open had op kleine schaal al een voorziening voor het verstrekken van kleding, voedsel en speelgoed. Dit initiatief wordt nu uitgebreid onder een nieuwe naam. “Waar voedsel wordt verstrekt is vaak ook meer nodig vandaar dat er nu een mooie combi is in het verstrekken van spullen en eten aan deze doelgroep”.
Het idee kwam na de sluiting van kledingbank Katoen. De vraag naar kleding steeg vanaf dat moment enorm. En ook was er altijd al vraag naar een voorziening voor gratis voedsel voor dieren. “Door de verschillende onderdelen los te koppelen van Doors Wide Open hopen we dat mensen beter de weg kunnen vinden in de toekomst”. Er worden verschillende Facebookpagina’s aangemaakt, zodat mensen via de zoeksites straks snel de voorziening kunnen vinden.
Mensen die het financieel erg moeilijk hebben en niet de middelen hebben om zich zelf te voorzien van kleding, voedsel en speelgoed kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-20539460. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een gesprek.
Wilt u spullen en/of voedsel doneren, dan kunnen deze bij u thuis worden opgehaald of worden ingebracht aan de Haaksbergerweg 13 in Kerspel Goor. De spullen worden op dit adres in de dagbesteding gesorteerd en daarna bij de doelgroep aan huis gebracht, waar kan worden gepast. Speelgoed wordt uitgegeven met Sinterklaas, Kerst en bij verjaardagen. De uitgifte van spullen en voedsel voor huisdieren gaat pas van start als er voldoende is ingezameld. Ook zijn nieuwe vrijwilligers voor alle voorkomende werkzaamheden erg welkom. Om ruimte te creëren stopt Doors Wide Open met het aanbieden van meubelen en huisraad. Het witgoed en de fietsen blijven wel.