BOEK LYANNE PASKAMP OP 10 FEBRUARI IN DE WINKEL

Van de Goorse veteraan Lyanne Paskamp-Slag verschijnt op 10 februari het boek “Ze hoorden mijn schreeuwen niet”. Het boek gaat over de periode waarin, ze als militair chauffeur in toenmalig Joegoslavië, een posttraumatische stresstoornis (PTSS) opliep.
Lyanne wordt in 1992 als militair uitgezonden naar Sarajevo. Daar wordt bij toeval ook haar echtgenoot Erik als marechaussee gestationeerd. Als de oorlog in alle hevigheid losbarst verblijft het stel in het beruchte Rainbow Hotel, dat zwaar onder vuur komt te liggen. Om voor de voortdurende beschietingen te vluchten vertrekken ze naar Belgrado. Als ze éénmaal terug zijn in Nederland is er nauwelijks sprake van nazorg. Lyanne raakt in steeds grotere geestelijke nood, als Erik door een zwaar dienstongeval een arm kwijtraakt, haar vader komt te overlijden en haar tweede dochter suïcidaal blijkt te zijn. Lyanne krijgt de diagnose PTSS (posttraumatische stress stoornis) en begint een moeizame tocht langs diverse hulpverleningsinstanties. Een succesvolle behandeling blijft echter uit.
Met het boek wil Lyanne een pleidooi houden voor meer aandacht voor gezinnen, van met name vrouwelijke veteranen met stoornissen zoals PTSS.
Op zaterdag 8 februari neemt minister van Defensie Ank Bijleveld het eerste exemplaar van het 288 pagina’s tellende boek in ontvangst.
Het boek is te bestellen via deze link.